2009. július 31., péntek

Az Egri Babahordozóklub

Az Egri Babahordozó Klub célja, hogy az anyukákkal megismertessük a hordozóeszközöket, és támogatást kapjanak azok használatához.

Önsegítő csoportként, cégektől, márkáktól, és reklámoktól mentesen működik. A klubfoglalkozások ingyenesek, a klub rendezvényein való részvétel semmilyen anyagi kötelezettséggel nem jár. A klubnak bárki tagja lehet, mindenkit szívesen látunk.

A klubfoglalkozások egész évben folyamatosan, havi egy alkalommal, az egri belvárosi családsegítő intézetben, minden hónap 4. szerdáján 10.00-tól vannak.

A klub célja , hogy csatlakozzunk a Nemzetközi Babahordozós Héthez (2009. szeptember 21-28), melynek már voltak Egerben a tavalyi évben is rendezvényei (hordozós séta a Dobó térről, a Bazilika lépcsőin át, a Hordozós fotókiállítás megnyitójára), melyekről főoldalon a Heves Megyei Hírlap is beszámolt.

A klub megismerésre, kipróbálásra biztosít hordozókendőt, babaerszényt, mei-tai-t, és scc-t, bemutatónak vázas háti hordozót. Ezek egy hónapos időtartamra ingyenesen kölcsönözhetőek.

A klubfoglakozáson az anyukák (apukák) segítséget kapnak abban, hogy miként használják meglévő hordozóikat. A hordozóeszközök használatakor néha kis praktikák segítenek. Hogyan vegyük fel a babát, hogyan tegyünk le alvó gyereket, hogyan tegyünk kényelmesebbé egy háti kötést, hogyan lehet az eszköz használatával diszkréten szoptatni, mit tegyünk télen, mennyi ruhát adjuk a hordozott babára, kabát alá, vagy fölé kössük, hogyan hordozzunk a nyári melegben?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése